top of page

Här kan ni följa min satsning i skeet skytte !

2019

Det har varit ett tufft år med en envis inflammation i mina armar men har ändå lyckats hålla igång skyttet med en hel del bra resultat.

Jag försvarade mitt sm guld i nationell skeet och vann men med stora smärtor, det gick inte ens knyta skorna efter första dagens skytte.

I början av året var jag på träningsläger i Malaga och det gick mycket bra sedan bar det av till Acapulco för världscupen där och i tre serier låg jag med bra ( 24,24,24 ) men sedan drabbades jag av vätskebrist vilket var första gången men ingen trevlig upplevelse så med en massa tur fick jag 20 i fjärde serien och sedan lyckades jag få 23 i sista rundan och hamnade i mitten av resultatfältet tyvärr. Olympiska sm var helt kört i år , missade visserligen finalen bara med en poäng men hade så ont i armarna att jag var chanslös.

2018

u är Nordiska Mästerskapen avklarade och det blev en bra helg tråts svåra förhållanden. Jag började med en 22:a sen blev ljuset bättre och hade då 25,24,24,25=120 , låg trea in i finalen på det men slutade fyra med lite oflyt i finalen. Trea i lag och fyra i mixade lagtävlingen där jag hade 70/75.


Är uttagen att tävla för Sverige i Nordiska Mästerskapen som går i Oslo, då jag nu är rankad tvåa i Sverige så får jag även skjuta mixade lagtävlingen vilket ska bli kul.


Nationella SM blev ännu bättre, det gick i Oppunda och det var långa dagar med många deltagare. Jag började med 24,23,25,25=97 och delad ledning sedan dag två 24,24,25,24=97 och drog då ifrån och vann på 194 som också var nytt SVENSKT REKORD

Olympiska SM som gick i Uppsala var en lyckad tävling, jag satte nytt pers med 121 . 24,25,24,24,24 och var med god marginal bäst i grunden men tappade i finalen och blev fyra en duva från brons.


Vann ytterligare en tävling i Storfors, Gyttorps vandringspris

Test 2 gick i Torsby och där hade jag det näst högsta resultatet på 117.

Beomatkastet i Storfors 5/5 gick desto bättre , jag vann på 24,25,25,23,23=120 och det var nytt rekord för den tävlingen så det var kul. Nu är test 2 nästa mål


Landslagstest 1 var en besvikelse , bössan krånglade och jag fick bara 111 men sånt händer tyvärr.


I början av april bar det av till Malaga igen för nästa värmeläger och vi hade återigen fantastiska dagar med bra skytte.

Träningen har rullat på efter ett uppehåll i senhösten, Januari inleddes med ett värmeläger i Malaga och det vart några dagar med fantastiskt skytte.

2017

Det var Nordiska rankning finalen i början av oktober och den gick i Oslo. Det var en utmanande tävling för ljuset gjorde det riktigt svårt. Hade en tung första dag då jag inte fick tag i låd duvorna så det blev bara 23,21,21. På söndagen så hittade jag en bättre färg till glasögonen och sköt då bäst av samtliga med 23,24 och plockade då placeringar. Fick totalt 112 vilket var långt ifrån vad man önskat men låg fyra på det, tre poäng efter högsta resultat.

I finalen gjorde jag bort mig för jag sköt med 9,1/2 och den räckte inte till för att slå sönder duvorna om det inte var en fullträff. Lyckades ändå hänga med i finalen och slutade fyra, utslagen med en duva..

Vi vann i alla fall laget


Nu är sista landslagstestet avklarat och det blev 117 igen och 51 i final så tvåa i grundomgång och även tvåa i finalen.


Sm gick i bredared och jag slutade på femte plats så det fick väl vara ok, hade 114 i grunden. Testet innan blev det 117 på så det ligger i luften att det släpper.

Det har varit ett ok år så här långt men inte lossnat riktigt, världscupen blev sådär men var näst bäst från Sverige i alla fall på 114 och sköt även en tävling på Cypern där jag kom tia. SM blev stolpe ut, var två:a efter första dagen och delad fyra efter andra men slutade femma i finalen efter lite otur när domaren ej såg en träff som hade tagit mig vidare.. men så är det ibland då marginalerna ej är på ens sida.


Träningen rullar på och ändringarna sätter sig mer o mer så det kommer bli ett spännande år. Det är världscupen på Cypern i slutet av april som är det första stora målet i år samt att slåss om EM och WM platser. Allt hänger på hur man lyckats sätta tekniken tills dess men det ser bra ut och nu när jag gör rätt så skjuter jag bättre än någonsin.

2016

Hösten har rullat på med intensiv träning, jag har skjutit upp en hel del teknik ändringar som jag behöver göra dels för att jag bytt vapen men framförallt för att kunna utvecklas så nu är det bara att grotta ner sig i träning:-)


26/8 Nu har även Nordiska Mästerskapen varit och det blev en tung helg, jag hade hög feber och frossa samt halsont så det var en utmaning. Första dagen var det dessutom hårda vindar men det räddade mig lite för då tappade alla rätt mycket. Andra dagen var vädret bra och jag sämre men för lagets skull så slet man på och med en massa redbull mellan varje platta så lyckades jag få en 25:a i sista serien och vi tog en bronsplats i laget. Jag blev 8:a individuellt med nästa högsta resultatet av svenskarna trots sjukdom så det får väl vara ok.


25/7- Årets SM avklarat och det blev ingen toppen helg men harvade på så det till slut räckte till final. 23,23,22,24,22=114 och delad 5:a in i finalen men där sköt jag tyvärr riktigt illa. Tappade en på varje station så det blev 12 och samma som Gustav så vi blev 5 o 6:a men en till o det hade varit särskjutning om brons match....Men men andra SM finalen i rad så det får bli en lärdom och har bara skjutit med nya flodman bössan ett par månader så det är helt ok.

Har även varit på Köpenhamns GP , var en ok helg sånär som på en serie. Hade 23,24,20,24,22=113 och två duvor från final. Det var sista serien på lördagen som förstörde men energin tog slut..


3/7- varit på Oslos GP och det gick helt ok trots svåra förhållanden. hade 115 och hamnade i B-klass där jag vann. Nu väntar Köpenhamns GP och därefter SM.

6/6-Det fortsätter gå bra med nya bössan, vann en tävling i helgen på tangerat pers( i Sverige). Vi var 23 st skyttar och sköt 100 skott och sedan en 25 skottsfinal. Jag ledde innan final på 23,24,23,24=94 och sköt 24 i finalen så totalt 118 vilket jag är jättenöjd med och det var mycket mersmak på de serierna.


Nu har jag skjutit ett par veckor med nya bössan och den är fantastisk, andra dagen jag sköt hade jag 116 på tävling och vann på det. Har haft 120 på träning så det kommer sakta men säkert, all träning på simulatorn börjar ge resultat. Man får ju ta att det kommer gå upp o ner innan man är helt van vid nya balansen osv men känns otroligt bra.


Har nu en ny bössa på gång, ska skjuta för Flodman Guns Sweden och det ser jag fram emot, första träningen blir i början av Maj med nya bössan. Min tränare sköt med samma märke och hade många framgångar med detta märke.

Året har börjat tufft med Qatar Open och GP på Cypern samt Världs Cup där, jag hade oturen att bli sjuk på båda men värst var det på GP:t då jag tvingades bryta.. surt men det är inte mycket att göra åt.

Nu har förberedelserna för nästa säsong dragit igång för fullt, ser fram emot 2016 med många spännande tävlingar och för två av Svenska skeet skyttarna väntar OS.

Träningen går mycket bra. Har ändrat lite småsaker under hösten vilket börjar sätta sig nu.

Vi har fått en fantastisk bana i Kvarn( Motala o Linköpings bana) som står sig mot vilken bana som helst i Sverige, underbar bakgrund och de nya kastarna från Svensk Skyttesupport är mycket bra.


Träningen går helt enligt plan och nu med simulatorn som komplement så förenklar det träningen betydligt. Har med hjälp av den kunnat se vart jag ligger i träffarna och justera detta.

2015

Nu är hösten här och de sista tävlingarna har varit. Sista landslagstestet gick inget vidare men det var inget att göra något åt för vi har gjort några tekniska ändringar som inte sitter i ryggmärgen ännu. Det blev samma sak med nationella SM i år tyvärr men det får man ta.


Som avslutning så var jag uttagen att skjuta Nordiska Ranking Finalen som detta år gick i Sverige och i Göteborg på Hissingen. Vi hade riktigt svåra förhållanden men efter andra dagen så var jag i alla fall fyra in i finalen på 110 men men det var ändå ok under de förutsättningarna som det var. I finalen sköt jag en dålig semi , en duva från guldmatch men kom i bronsmatchen efter särskjutning då vi var tre på samma. Där tog jag brons och hade det högsta resultatet i medaljmatcherna. 14/16 men det var jag nöjd med i vinden. Det blev silver i lag och jag var näst bäste svensk , Christer tog silvret och Frank från Norge tog guldet.

Nu blir det några veckors ledighet sedan börjar nästa säsongs träning

20/7

Nu har tredagars varit i Vansbro, Torsby och Malung. Det var skiftande väder med stundtals riktigt svåra förhållanden vilket påverkade resultatet för alla.

Jag hade en helt ok helg med bra skytte i grunden sedan stämde inte finalerna denna gång men så är det ibland. Det blev 92/100 i Malung och låg delad tvåa på det en duva efter ledaren men blev trea i finalen. 91/100 i Torsby och samma där delad tvåa en duva efter ledaren men riktigt illa final och 6:a i finalen. I Malung sköt jag helgens högsta resultat med 95/100 ( 25,22,23,25) vilket var skönt och det blev även totalseger för mig då Torsby och Malung även har en vinst till den som har totalt högst resultat. Annars samma i finalen där det blev en fjärde plats. På söndagen blev jag dessutom enda skytt som sköt 25 i olympisk.

10/5

Nu har tävlingarna här hemma kommit igång.

Den första var i Gisslaved , räcerduvan där jag sköt helt ok. Vann grundomgången med fyra duvors marginal och vandringspriset, 23,24,24,23=94 och sedan tappade jag i finalen som startar på noll. Tog där silvret.

Första landslagstestet gick i Gnosjö men där startade jag riktigt dåligt, fick inte igång kroppen och var för loj vilket straffar sig direkt.. tappade på framför allt en station. hade 21,20,23 första dagen vilket inte gör någon lycklig direkt men det kändes bättre i sista och dag två hade jag 23,24=111 . Kom igång mer o mer men det var för sent och jag missade finalen med en duva.. bara att ta nya tag.


Säsongen rullar på och det har varit lite seg vår men vi har gjort lite ändringar som nu börjar sätta sig. Köpenhamns GP gick bra med ett helt ok resultat. 23,24,24,24,22=117 och en duva från final....


SM 2015 blev lyckat med nytt personbästa på en tävling i Sverige.

Hade 24,23,24,24,22=118, mycket nöjd med detta då SM var det stora målet. Det gav en 5:e plats in i finalen där jag sköt lite sämre men det räckte till särskjutning om bronsmatch mot Henrik Jansson och Per Svensson vilka jag slog ut i shoot off. I bronsmatchen mötte jag Edvin som denna gång blev för svår och förlorade med en duva . Detta gav i alla fall en 4:e plats i min första final i olympiskt SM.

En riktigt bra helg med mycket mersmak, kunde lätt varit betydligt högre resultat med lite flyt.

Lite bilder från helgen och finalen.

15/3

Världscupen i Acapulco var en upplevelse. Vi hade fint väder men blåst. Jag var och tränade först i Phoenix med min kompis Kevin som normalt skjuter i Mexikanska landslaget, träningen gick bra ( låg runt 120 ) och jag följde mitt schema jag lagt upp innan. Det gjorde jag inte i Mexico, drogs tyvärr med och sköt två dagar extra som jag ej tänkt och det tog på krafterna. Det var mellan 30-35 grader i skuggan och man tappade mycket vätska. När den officiella träningen med indelade lag startade så gick jag för fullt och sköt riktigt bra, hade 121 med en 23:a. Det är det bästa jag haft utomlands på en officiell träning så luften gick ur lite och sen hann jag inte ladda upp till dagen efter då tävlingen startade.. och samtidigt ville jag inte ha sämre och blev då aningens försiktig samtidigt som jag ej orkade hålla upp samma nivå så jag hade ett par dåliga serier tyvärr. 23,22,23,21,24= 113 .

Det handlar ju om att få erfarenhet och lära så man får ta med sig lärdomarna till nästa gång.

Lite bilder från träningslägret och tävlingen:

Jag har bland varit på ett träningsläger i Karlstad med goda vänner från Norges skytteelit, va hade en fantastisk helg med underbart väder och den hittills bästa träningen för min del om man ser det rent tekniskt. Resultatmässigt ligger jag runt 120 hela tiden vilket är helt ok i vintervädret.


4/2

Nu är det snart dags för första världscupen i Mexiko:-) Jag , Tessan och Håkan ska snart ge oss iväg. Ska bli jättekul att komma iväg.


17/1-15

Det har varit en bra vinter för träning då vädret varit riktigt hyggligt, efter vilan i höstas så har träningen gått mycket bra. En tävling har även klarats av i Åby och den vann jag.

Tekniken har satt sig lite till under vintern så man har tagit ett kliv till i rätt riktning.

Har äntligen fått rekyldämparen från Nill fabriken och den är helt fantastisk.

2014

25/1

Nytt år och säsongen rullar på för fullt. Nu är vi snart framme vid tävlingssäsongen:-)

Ska bli otroligt kul att få komma ut och ta nya tag på tävlingarna. Under vintern så har tekniken sakta men säkert satt sig mer o mer så det känns mycket lovande. Jag har gjort en del ändringar som jag håller på att träna in för att förbättra tekniken ytterligare.

Bara längtar tills värmen är här, lite kyligt det men bara att gilla läget.

Man såg inte så mycket i snöstormen:-) men det gick fantastiskt bra ändå under de förutsättningarna. Hade

25,25,25,23,24=122

Snart börjar även världscupen med start i Tucson:-)

27/2

Säsongen har kommit igång på allvar med tävlingar i Norge. Det var de värsta förhållanden jag någonsin skjutit i med vindar på 22s/m andra tävlingen och 15s/m första....duvorna från Tornet vände när de gått förbi lådan och kom tillbaka..... att det var så extremt svårt berodde på att det var en stor ravin som började direkt bakom åttans platta och gick mot lådan så vinden trycktes upp och lyfte duvorna en 30m upp i vissa fall...

Jag lyckade vinna första tävlingen men god marginal men andra tävlingen var det för svåra förhållanden och det var egentligen bara tur når man fick dom. Det blev dock en andra plats ..

28/3

Nu här vi även varit på Cypern för ett träningsläger samt GP. Jag drog på mig en influensa innan så det blev att tugga penicillin vilket tog udden av det hela lite och sedan kom jag inte upp på topp förrän sista tävlingsdagen då det började komma men då var det så dags.. Jag har haft lite problem med tajmingen sedan jag var i Norge och sköt under de hemska förhållanden som rådde där, kom ur den form jag varit i hela vintern men nu är det på väg tillbaks. Det blev 22,23,21 första tävlingsdagen och 23,24 andra och då var det med mycket mersmak andra dagen, kunde lika gärna tagit de tre som smet.

113 totalt.  

5/5

Uttagen till EM . Helt underbart att få komma till EM i år som var detta års stora mål, det bär av till Ungern i slutet av juni:-)

Säsongen går för fullt och nu har jag varit i USA Tucson på värlscup och denna helg i Karlstad på tävling där jag vann men 16, 14 i finalerna.

USA var fantastiskt, att se denna stora anläggning var helt otroligt. Nedan kan ni se bilder från banan, bara skeet banorna var 19 eller 20st i rad o sendan alla de andra....Även bilder från när vi hälsade på hemma hos Kevin ( skjuter i Mexikanska landslaget ) och tittade på en del av hans vapen...oj oj det vattnas i munnen nät man ser allt han har:-)


Träning Karlstad


Karlstad tävling 2014-05-03, gick bra i finalen som jag vann med 16 + 14 träff.

15/5

Bär av till Kazakstan och världscupen där.

Fantastisk bana men lite krångligt innan vi är på plats och alla papper är ok. De har otrolig service på banan och vi har bra hotell, Väldigt vackert land.

Jag fick ihop 112 viket var lite mindre än jag hoppats. Mackan tangerade världsrekordet och vann en bil:-) starkt. Innan jag åkte hade jag samma på träning men en helt annan sak att skjuta det på tävling vilket man inte är mogen till ännu


6/6

Tävling uppsala, hade ett par dåliga serier så det slutade på 111 och en andra plats.

7/6

Tävling Åtvidaberg, lite bättre. Hade 114 men tredje plats i dag.


22/6

Nu bär det av till EM i Ungern:-) en dröm som går i uppfyllelse.

Fina banor men lite blåsigt en av dagarna och jag blev lite försiktig då vilket straffade sig direkt.

Fick ihop 112.


3/7

SM i Bredared.

Började ok med 70 första dagen och en andra plats men fick konstiga bommar på fyran andra dagen vilket sänkte resultatet till 113 och shoot off om finalplats men den var ju på dagen strulplatta så det gick inte vägen.


1/8

Test i Gissleved, har under sommaren byggt om bössan och skjuter nu med en hög spång vilket är helt fantastiskt men lite ovant givetvis.

115 och final där jag kom på en fjärde plats.


8/8

Köpenhamns GP

Fortsatte med konstiga bommar första dagen så jag bytte till slut skott och gick då från sista plats till shootoff om finalplats men fick till slut ge mig där.


Visade sig att SM, Gisslaved och nu här så har jag skjutit med RC skott som hade en träffbild på 22m som var 35cm.....gyttorp steelmax tex hade 70cm...man måste alltid kolla skotten vilket inte jag gjort och det har straffat sig hårt.


21/8

Nordiska Mästerskapen i Köpenhamn.

Jag åkte tyvärr på magsjuka så det blev en tung helg men lyckades få ihop 107 vilket räckte i laget då mina lagkompisar skjutit bra så vi tog hem guld i laget och Andreas guld inviduellt.


1/9

SM silver i nationell skeet 2014


Det var en skön helg med helt ok skytte, jag sköt inte helt på topp så då blev det svårt att rå på Henrik som sköt stabilt och tog två duvor på mig per dag men jag höll undan bra från bakomvarande och säkrade silvret . Hade 23,22,23,24,25,22,24,24

2013

1/1

Träningen rullar på och det går riktigt bra, tiden går fort nu och i mars åker jag till Mexico för att skjuta världscupen. Det är ett av delmålen som redan uppfylls, nu ska man dit för att känna på en tävling i den storleken och lära sig inför kommande tävlingar. Det är kul med de nya reglerna , roligt att träna in nya moment.


24/2

Träning och åter träning men det går bra och känns lovande inför världscupen. Tajmingen med nya hastigheten börjar sitta mer och mer men ännu inte helt perfekt. Bara att träna på.


1/4

Har just kommit hem från min första Världscup som gick i Acapulco. Hade en fantastisk tid där med mycket skytte och flera nya mycket goda vänner. Enda tråkiga var att jag drabbades av magsjuka efter endast två dagar och det höll i sig hela tidan och nu först flera dagar efter jag kommit hem så börjar det lugna sig lite. trots det lyckades jag fullfölja tävlingen och fick ihop 109 vilket jag får vara nöjd med under omständigheterna. Enda gången magen höll sig någorlunda var andra dagen på morgonen och då blev det 25 så det var skönt.

Resa med Vapen via Mexico City är inget jag kan rekommendera för de är utan tvekan helt enkelt dumma i huvudet där. 4 timmar får du räkna med för att ha en chans att hinna med nästa flyg, några fick vänta två dagar..

Jag kom på 28:e plats.


Met my new very good friends from the Mexican National Team. Kevin and Javier.25/4

Jag har just kommit hem från Världscupen i Al Ain, det blev först träningsläger tillsammans med landslaget och sedan tävling. Jag sköt denna gång på MQS plats.

Träningen innan gick bra med jämna resultat som låg mellan 116-120 och slutade med 120 på den officiella träningen. Första dagen på tävlingen blev bra med 24,24 ( tredje dagen med bara 24:or ) andra dagen gjorde jag mig lite för noga i första serien och det straffade sig genast men 22 och sen blev det bättre o bättre 23,24.

Totalt 24,24,22,23,24=117 och för mig ett mycket bra resultat, det näst högsta jag haft på tävling så det känns bra.


6/5

Test nr ett har varit men tyvärr ingen höjdare, blev lagom sjuk och började få feber första dagen men hängde ändå med och låg på en delad andra plats men till söndagen hade febern rusat iväg och jag var chanslös så det slutade en duva från finalgränsen.. men men 6 tabletter penicillin om dagen har fått bukt på det ..

Bara att köra på med sikte på test två och därefter Nicosia i Juni.


21/5

Nytt personbästa på träning!! 25,25,25,25,25=125

New personal best on training 125

Härligt att äntligen ta den drömgränsen:-)


26/5

Landslagstest 2 är avklarat och det gick ok, vi hade inte toppen väder men det kunde varit ännu värre:-) jag hade en platta som bråkade under helgen. Det blev 22,24,24,24,22=116 av dessa 9 bommar så var 8 st på samma platta.. men det är bara att träna lite extra på den. I finalen hade jag 12 vilket inte räckte till medaljplats men nya tag nästa gång. Nu väntar två st världscuper och den första går på Cypern i Nicosia.


16/5

Nu har Världscup nr 3 varit och den gick på Cypern i Nicosia. Fint väder, underbar bana och bra skytte, jag hade en dålig serie som jag klantade till det lite i då jag fick smuts i ögat och inte bröt för att göra rent utan försökte ändå.... jaja man lär sig.

Resten var mycket bra, hade 24,24 första dagen och 24,20,24 andra dagen så förutom den dåliga var det riktigt bra. Fick 116 och en 37:e plats.


12/7

Kommit hem från den sista världscupen som gick i Granada Spanien. Det var en varm resa, låg mellan 36-39 grader.. Hade som vanligt en mycket trevlig resa med våran coach och de andra skyttarna från Sverige.

Tävlingen började bra och det kändes fint på träningen också, slutade med 25 i sista träningsrundan och började även med det första tävlingsdagen och följde upp med 24 i andra serien så första dagen slutade med 49/50 :-)

Andra dagen ville det sig ej riktigt lika bra men dels ville man lite mycket och sen hade jag inte turen med mig utan det satt precis bredvid duvan på bommarna. Hade då 22,23,21 och totalt 115 men det får vara ok, framförallt sista serien var riktigt klurig i blåsten.

Har ett snitt på 116 så här långt i år om man räknar bort de två tävlingar som jag varit sjuk på vilket jag är nöjd med.


23/7

Träningen går bra och jag ligger runt 120 , i går blev det 122 med en 23:a.. sakta men säkert så sätter sig tekniken mer och mer men det är långt kvar ännu. Ska bli kul att köra hårdträning i vinter.


11/8

Säsongen går mot sitt slut och nu är första SM:et avklarat tyvärr gick det inte alls som planerat men så är det ibland. Jag låg med i toppen efter de första serierna men sen blev jag lite försiktig och med den tråkiga bakgrunden som är på den banan så är det kört om du gör det, slutade på en 9:e plats med 112.. men bara att ta nya tag.


1/10

Hösten rullar på och det är lite lugnare på träningsfronten nu men behövs en liten lugnare period för att låta kroppen hämta sig och låta all träning sjunka in.

Snart drar det i gång för fullt igen för att förbereda sig inför nästa år som kommer att inledas med tävling på Cypern i mars och träningsläger där.


10/11

Nu har förberedelserna börjat för nästa års världscup, ska bli ett mycket spännande år. Slutade på tredje plats på Sverige rankingen och är för första gången med på både europarankingen och världsrankingen. Riktigt kul. Träningen går fint emn nu handlar det bara om grundträning inför säsongen.

2012

8/1

Träning i Karlstad i två dagar, riktigt skönt. Tekniken sitter bättre o bättre hela tiden. Var ordentligt förkyld så det tog lite av skärpan men det gick ändå bra, hade på fredagen mellan 110-119 o på söndagen 110-117 så det var helt ok.

Nu är det bara att hoppas förkylningen ska ge sig:-)


19/1

Våren rullar på och träningen går fint, tekniken känns stabil och överlag så känns det toppen . Resultaten sitter riktigt bra och ser fram i mot att säsongen ska börja. Det rör sig runt 115-119 på träningen hela tiden och det finns ändå mycket att hämta.

25/3

Våren rullar på, det har fått bli lite mindre träning nu under en tid då jag blivit pappa och nu gäller det att få lite nya rutiner o de tar lite tid men nu börjar vi komma in i det och träningen ska kunna börja ta fart igen. Får ta och ha lite sänkta prestationskrav under våren innan man kommer ifatt med träningen, annars går det faktiskt mycket bra på träningen och det känns lovande inför utlandstävlingarna längre fram under säsongen.


16/4

Första landslagstestet är avklarat och det har börjat toppenbra, det blev en bra helg med 22,22,24=68 första dagen så starten kunde varit lite bättre för det känndes mycket bättre än 22 på bägge de serierna. Andra dagen blev det 23,24=47 , riktigt bra och totalt 115 och en 5:e plats i finalen. Den gick tyvärr ej så bra men det var den första stora finalen så det är bara att ta det som en lärdom, man behöver skjuta många innan man lärt sig:-). 115 är också bra att få med sig till rankingen så året har börjat helt enligt plan. Nästa test är om en månad men den får jag ta lite lättare på då jag den kommande månaden ej kan träna så mycket men det får jag ta igen senare så jag är i form till GP tävlingarna som kommer både i Sverige och framförallt utomlands.


1/5

Årets finaste träningsdag hitills, helt underbart väder och fantastiskt skytte:-) härligt:-)

Det stämmer bra trots en period av lite mindre träning men det ska ökas på igen.

Hade som bäst i dag 120 så det var riktigt gott, sköt 25,23,24,23,25. Det tar sig bit för bit, de sista sex serierna hade jag 144/150.

Årets GP tävlingar närmar sig, tre i juni( Karlstad, Danmark och Frankrike ) en i juli ( Norge ) och sen en i augusti ( Tyskland ). Ska bli mycket roligt att komma ut och lära sig skjuta på andra banor och få erfarenhet.


14/5

Andra landslagstestet avklarat och det gick riktigt bra, första dagen blev det pers på tävling 23,24,23=70 och det finns ändå mycket mer att hämta. Andra dagen blev det 22,23=45 ändå helt ok och totalt 115 vilket jag är mycket nöjd med.

Låg på det delad fyra in till finalen men där sköt jag kanonbra och det blev en riktigt fin 25:a och det högsta resultatet i finalen. Jag fick då ihop 140 och det blev särskjutning om andra plats men hade lite oflyt, dels hade jag laddat ur i finalen och var mentalt rätt slut men sen fick jag bara kross så jag fick ta om sex gånger innan det blev rätt o då gick det ej men jag var supernöjd med min tredje plats. En duva efter vinnaren.


6/6

Träningen rullar på och det går riktigt bra , idag blev det åby och träning där . Fint väder och bra skytte då är det riktigt gott:-)

Har högsta placeringen på rankinglistan hitills , 6:e plats just nu så det är toppen. Nu kommer det landslagstest i helgen igen så det ska bli kul.


16/6

Säsongen fortsätter och det går riktigt bra, Landslagstest nr 3 blev lite sämre men helt ok, jag hade 110 men en 19 serie(23,23,22,19,23) där jag bla lyckades säkra bössan då jag torkade bort regnvatten innan jag gick upp på plattan...man blir lite paff då det tar tvärstopp i avtryckaren. Detta gav en 13:e plats .

Nu i helgen var jag i Danmark och sköt Köpenhams Grand Prix och det gick kanon.

Tangerade pers på tävling med 116 ( 24,23,21,24,24 ) och det gav en 9:e plats före tex Stefan Nilsson som ska till OS .

Träningen går mycket bra och det känns som man tagit ett kliv framåt.


25/6

Personbästa i helgen!!!!! Helt underbart , sköt mitt livs skytte så här långt.

Det var på ett stort Grand Prix utanför Paris som jag satte nytt pers.

Började tävlingen med 25,24,25=74 och låg bla före regerande världsmästaren. På söndags morgonen kom det en rekyl inte helt oväntat:-) haft 70 som bäst första dagen förut. Sköt då en 20 runda , blev lite försiktig men laddade om o slutade med en nästintill perfekt 25:a så totalt 25,24,25,20,25=119 och det gav en 8:e plats två duvor från final men var före tex Terras Anthony så det var riktigt gött:-)


På träningarna ligger jag mellan 115-120 och det känns just nu mycket stabilt.

Bara att jobba på:-


25/7

Norway Grand Prix gick riktigt bra, hade tyvärr problem med bakgrunden så träningen gick ej bra för jag fick ej kläm på den oxh tävlingen började lika dant även om jag kämpade in en bra start så slog det igenom fullständigt i andra serien där jag hade en 18 runda men sedan så ändrade jag lite i starten för att se hur det känndes och då fungerade det som vanligt igen. Det är ju just sådant som man måste ut och lära sig att hantera bättre o bättre. Den dåliga serien gjorde att jag hamnade i B-klassen men där höll jag ihop o vann med 23 i finalen. serierna blev:

23,18..,24,24,25=114 och 23 i finalen.


28/7

Haft en fantastisk träning, nytt pers på träning och äntligen kommit förbi 120.

Hade 24,25,24,24,25= 122 helt underbart och det var endast en duva som det var halvträff i , resten satt kanon.

New personal best on träning with 122 :-)


20/8

Nu har både SM och Berlin GP varit, det är tätt mellan tävlingarna nu. SM gick tyvärr ej som jag önskat men men det får man ta . Har varit en kanon säsong i år och det ligger runt 120 på varje träning så när jag började med 25 på SM så ville jag helt enkelt lite för mycket och sen hade jag lite problem med att få tajmingen att stämma på den banan och det var lika på träningen. Sköt 25,20,22,21,21=109 och kom på 17 plats.. sånt är livet ,,, bara att ta lärdom och köra på.

Jag slutade på en 7:e plats på rankingen i år och det är jag nöjd med.


Har i helgen varit på Berlin GP och det var lite lätt varmt, 32 grader på lördagen och 39 på söndagen...... det var 35 klockan 19 .. men det var en mycket trevlig helg med gott sällskap och riktigt skapligt skytte trots värmen som tog en massa energi.

Det är en 200 skotts tävling och första dagen hade jag 22,22,23,23,25=115 och låg fyra på det . Söndagen var lite segstartad i värmen och hade 21,22,25 o totalt 183 och en femte plats till final. Jag var tvungen att ha minst 24 i sista för att ha en chans på final så då satt 25:an fint. I finalen hade jag 23 och den var bra skjuten och kunde lätt varit full om jag haft lite med flyt men så car det hela helgen. Bommarna var inte långt borta så det kommer. Fick skjuta shoot off om 5 plats och det vann jag så det blev en femte plats totalt .

Träningen innan gick även den bra men då var det lite svalare, hade 9 bom på 175 skott.

Hade som valigt väldigt trevligt tillsammans med det Norska gänget och sköt även i ett Nordic Team där vi blev tvåa i lagtävlingen.


27/8

Svensk Mästare i Nationell skeet 2012


I helgen avgordes Svenska mästerskapen i nationell skeet , det blev en riktigt härlig helg. Efter första dagen hade jag delad ledning på 95/100 med 24,23,23,25 och på söndagen hade jag 24,22,24,25 , och totalt 190 två duvor före tvåan och trean.

Det var härligt att få sluta med 24 och sen visste jag att hade jag fullt i sista serien så var det garanterat medalj och troligtvis guld , det blev en fin 25:a i sista serien. Var perfekt focuserad.

Det var också riktigt underbart att få dela detta med min tränare Anders Berglind som hade tagit ledigt för att komma ner till skåne för att se tävlingen och även Dag Abelsson som har varit stort stöd i min satsning .

2/9

NEW PERSONAL BEST on träning.

Nytt Personbästa på träning

25,24,25,25,25=124 och totalt 197/200, en helt fantastisk träning. Liggerkonstant runt 120 på träning nu så det känns riktigt bra. dragit på mig en förkylning så det står lite still nu men den ska väl snart släppa.

2011

2/1

Tränat två lördagar i rad nu och det är så skönt att få komma igång, det är lite stelt och otajmat när det är så här i början av säsongen men det lossnar snart, hade i alla fall 108 förra helgen och 113 nu så det kommer .

Tråkiga är ju bara alla kläder som är i vägen:-) men det är ju inte mycket att välja på. Snart är det nedräkning, flyget till Cypern går om en månad så det ska bli jätte roligt.

Har förresten bytt klubb och tävlar numera för Karlstad, det ska bli kul och mycket av träningen kommer att ske där framöver.

15-2

Nu är man hemma ifrån Cypern igen, det var en fantastisk resa. Jag reste med Dag från Mjölby och vi hade en intensiv vecka. Vi tränade varje dag och det har gåttt riktigt bra. Jag har en ny tränare som har ändrat en hel del och det gjorde vi precis innan resan.

Därför var det ju lite tveksamt hur det skulle fungera men det kom mer och mer, låg mellan 21-24 och på slutet så blev det riktigt stabilt.

Det är ju motiverande att få gå träningsrundor med världens bästa och då vill man ju ännu mer och hade 117 i sista träningen inför tävlingen , då gick jag med Brovold och tex Achilleos, det var både en upplevelse och utvecklande att få skjuta med dessa.

På tävlingen gick det också bra sånär som på en serie då västen gick sönder, hela dragkedjan delade sig på platta två och tyvärr så tappade jag focus men det är ju sånt man lär sig av och hellre nu än på en final.

Hade 22,19,22,22,23=108 och det kändes väldigt stabilt så det kommer sakta men säkert.


27/2

Nu har det varit ytterligare en helg med träning i Karlstad, min nya tränare Anders har ändrat på mycket och det tar sin tid att få knoppen att fatta vad den ska göra:-) men det tar sig. Roligt att känna hur det sakta börjar falla på plats.

mmmm det återstår många timmar på banan innan det blir som det ska men det är ju också det som är kul.


22/3

Säsongen närmar sig. Den nya tekniken faller på plats mer och mer, Hade en hel helg med träning och till slut efter en massa nötande så hittade Anders den sista lilla ändringen som fick det att falla på plats och sen gick det helt fantastiskt bra.

Nu får man ju räkna med en rätt lång tid framöver innan tekniken har satts sig och stundtals så låser det ju sig fullständigt men konstigt vore det ju annars. Det viktiga är ju att man känner hur det blir bättre och bättre.


11/4

Första tävlingen i Sverige avklarad, det var Karlstads SM-kval och det gick riktigt bra. Hade ett träningspass med min nya tränare på fredagen och sen var det tävling på lördagen och så slutade vi med träning på söndagen men sen var man helt slut.

På tävlingen så hade jag 22,22,24,25,23=116 och den nya tekniken funkade fint. Finns mycket att göra och det kommer garanterat att gå upp och ner innan man verkligen lärt sig det nya. Finalen hade jag 22 i och det får ju vara helt ok.

Detta vann jag på och det var ju en skön start. Det var dessutom ganska kraftig vind men det är ju bara nyttigt att lära sig skjuta i det också.


4/5

Säsongen rullar på och det går bra, har skjutit två tävlingar till och slutade som 3:a på båda. Satte nytt pers på träningen förra veckan . 24,23,25,24,24=120. Härligt att spräcka den gränsen. På träningen känns det överlag att det blivit stabilare men det kommer säkert hoppa upp o ner hela året med tanke på att jag ändrat hela tekniken. Om en vecka bär det av för att beställa ny stock så det ska bli spännande.

Till helgen har vi landslagstest i Gnosjö och det ska bli kul.


25/5

Nu har det varit några tävlingar och det går helt ok, hade 110 på landslagstestet och kom då på 15:plats. Har dragits med en envisen förkylning som inte vill släppa men det ska väl ge sig till slut. Vi var och sköt Karslstads Grand Prie och det gick trots feber klart godkännt sånär som på en serie, hade 22,22,22,23,19 och i final 22 och då stämde ej fyran så det var två bom på varje serie där och det är inte normalt men det får bli lite extra träning där. kom på 5:e plats i Karlstad. Var ju en serie som jag ej orkade hela vägen i men sen sov jag lite innan finalen och då gick det bättre igen.


26/6

Säsongen rullar visare och det har gått riktigt bra med jämna resultat. Jag har bla skjutit DM och blev två i Olympisk på 114 och i Nationell blev jag sexa på 114. ytterligare ett landslagstest är avklarat och det blev 110 med en skitserie men fick vara med och skjuta en otrolig runda med skjutlaget jag gick i . Vi tappade bara två duvor på fem skyttar ( 4 st 25:or och en 23:a ) jag hade ingen aning förrän jag gick av åttan och var full o såg på markeringstavlan , då hajade man ju till när det nästan bara var vitt :-).

Fick nya kolven dagen innan sista landslagstestet så det var ju lite chansartat att byta då men det gick ju ändå helt ok, det känns helt fantastiskt att skjuta med den.

Har även fått till en serie till på 120 på träning så det kommer smygande sakta men säkert.

Men nu är det bara att träna på och vänja sig med nya stocken för det blir lite annorlunda än med den gamla men det kommer med tiden, det viktiga är ju att man känner att det finns en oerhörd potensial i den.


4/7

Nu har Sweden Grand Prix och Landslagstest nr 3 skjutits i Saxtrorp.

Det gick mycket bra och jag hade mersmak hela helgen så det kommer mer och mer. Sköt 23,24,23,23,22=115 och det är jag mycket nöjd med men hade en slarvig bom i sista skottet och det gjorde att jag missade chansen till final, det gick åt 116 men jag kom på en mycket fin åttonde plats så det går sakta men säkert åt rätt håll.


9/7

Har varit och tränat med min tränare Anders och han är helt toppen. Det blev en ordentlig genomkörare med 725 skott. Hade 119, 113, 116 så det gick riktigt bra. Hade en 25:a och 7 st 24:or så det kommer sakta men säkert.


20/7

Tävling och träning avlöser varann just nu, det har varit en hel del tävlingar.

Vansbro, Torsby och Malung där kom jag trea i a-klassen på samtliga tävlingar.


2/8

SM har nu avklarats och det ville sig ej alls, hade 106 men det är inte så mycket att deppa för. Min tränare och jag gjorde en chansning förra helgen och gjorde en stor förändring på min teknik och det var ju inte så smart en vecka innan SM men samtidigt så måste man ju ändra någon gång och hade man ej gjort det så hade det gnagt i skallen att man skulle ha gjort det för det går fantastiskt bra på träning men krockar fortfarande med gamla tekniken på tävling när man är taggad.

Nu är det bara att ta nya tag och träna för Berlin om en månad, sen är det ju nationella SM om två veckor.

Så fort Berin är avklarat så börjar en stenhård satsningen mot nästa säsong.


8/8

Efter en veckas vila är det fullt träning igen. I dag så lossnade det lite med nya tekniken, sköt nytt pers i nationellt men i alla fall. 24,25,25,24,25=123. Det börjar stämma mer och mer så det är bara att köra på .


15/8

Nu har jag skjutit Nationella SM och det gick riktigt bra, började illa men hade åkt på illamående som var riktigt påfrestande så det kunde blivit ändå sämre.

Hade 21,24,25,24 första dagen och sen 24,23,24,23 andra dagen och mina 188 räkta till en Fjärde plats så jag är riktigt nöjd men det var inte lågnt upp. En duva till s hade jag fått skjuta isär mig om tredje plats .... men men ett steg på vägen.

Förra veckan sköt jag det bästa skyttet jag hitills presterat, tränade hela veckan och hade inte många missar så det var skönt att man kunde ta med sig det till SM och prestera bra där också.

Nästa tävling blir tyskland om ett par veckor.


5/9

Träningen har gått väldigt bra sista tiden och nu i helgen var det dags för Berlins GP . Det var både roligt och lärorikt. Jag träffade ett gäng från Norge på flygplatsen när jag kom till Berlin så de tog hand om en stackars Svensk :-) .Jag delade bil med dom och så bodde vi på samma hotell så det var perfekt. Vi hade väldigt trevligt både på och utanför banan.( jag blev bla. nordisk mästare i biljard men fick se mig besegrad i bowlingen)

Skyttet började bra men jag fick inte till det i starterna på fyran och femmans lådsida, där hade jag nästan samtliga bommar i helgen. Kastarna på den här banan är snabbare i utkastet än de vanliga i Sverige och det gjorde att jag tappade lite i starten och fick inte riktigt kläm på det men det är ju sånt man är iväg för att lära sig.

Sköt en 25:a i andra serien trots det men sen fick jag inte till det. Hade :22,25,20,20,20,20,22,22=171 men det var låga resultat så det var lite svårskjutet . Slutade på tionde plats i A-klassen så det var trots allt helt ok, vi bildade även ett nordiskt lag med två norrmän och jag och vi kom på andra plats.

Nu ser jag fram imot att få skjuta Nordiska Ranking Finalen som jag blev uttagen till förra veckan, den skjuts i Göteborg mot Danmark, Norge och Finland så det ska bli väldigt roligt.


Den nya stocken är helt fantastisk och nu börjar man bli van vid den.


26/9

Vilken go helg, sköt riktigt bra på rankingfinalen. Gjorde tre stora missar, tappade bägge doubleerna på fyran i första varvet och hela på femman i tredje serien men förutom de sex duvorna så gick det kanon. Hade 20,24,21 på lördagen och sen 24,24 på söndagen så det blev 113 och det är jag riktigt nöjd med. Hade 22 i finalen men sköt riktigt bra så det var ändå helt ok. Lag två som jag sköt i vann lagtävlingen och sen blev jag sexa individuellt:-) Doubleerna som jag tappade berodde på felstart men det är ju bara tre st. så det kunde lätt blivit ännu bättre men det båda gott inför framtiden.


6/11

Träningen rullar på nu under hösten och det går riktigt bra , det känns väldigt lovande inför nästa säsong. Tekniken sitter bättre och bättre o än så länge är det ju riktigt vettiga temperaturer ute men det blir väl snart ändring på det:-).


19/12

I dag har det blivit träning igen och även TV inspelning, de var från lokaltv och gjorde ett reportage om min satsning. Det var kul och ska bli spännande att se hur hemsk man ser ut i rutan:-) Sköt 200 flash duvor för att det skulle synas lite i kameran och det är ju alltid kul att skjuta på dom.

Träningen gick bra och tekniken känns stabil trots att det var lite svårt med sikten.

2010

3/1

Varit uppehåll i skyttet för min del nu ett bra tag för det har varit så mycket jobb på firman men till helgen ska det skjutas, träning på lördag och tävling på söndag. Ser ut att bli minst 10 grader kallt så inget toppen väder direkt. Var inne på en kompis hemsida , han har rest till Australien för att träna under vintern och det låter ju lite skönare än att stå här i vinterkylan.

11/1-10

Det blev en kall helg, träning i Norrköping på lördagen i 20minus...men de är ju frivilligt så man ska ju inte klaga. Det gick förhållandevis bra trots att det var länge sen jag sköt sist, snittade på 22. Sen på söndagen (10/1) så var det dags för Östgötacupen i Norrköping och det var rena sommartempen...8 minus.

Det gick hyfsat, kom tvåa efter en dålig avslutning men annars så kändes det bra.Det är en bana som kräver att man är på topp i koncentration och jag gick ner lite för mycket i pausen innan finalen så jag fick inte upp skärpan ordentligt.

6/3-10

I dag var det äntligen dags för träning i Norrköping, är skönt att få komma igång nu. Har inte blivit många skott skjutna i vinter för jag har haft så mycket jobb på firman men nu måste man ju igång för tävlingarna börjar om några veckor och i morgon är det avslutning i Östgötacupen. Låg mellan 19-24 i dag så det går upp o ner.


7/3-10

Det blev en bra avslutning på cupen, vi sköt på min hemma bana i Vadstena och vi hade fint väder och på nollan så det var toppen.

I dag så var vi 20 tävlande och jag slutade som segrare med 22 i finalen.

Totalt i Cupen så hamnade jag på tredje plats men jag har missat en del tävlingar så det var helt ok, låg sjua inför dagens tävling.


13/3-10

I dag blev det lite träning, är så skön att komma igång igen, timingen stämmer inte ännu men säsongen har ju precis inletts. Det blev årets först 25:a i dag i alla fall o det är ju alltid skönt.


20/3-10

Träning igen, det är lite trögt men stundtals så tittar det fram och träffarna är över lag väldigt bra, var väl ingen höjdar dag resultatmässigt men slutade med 110 i alla fall.16/4-10

Nu har tävlingssäsongen börjat, känns att man fortfarande är nybörjare men felen blir mindre och mindre så det är bara att ligga i och träna o tävla så mycket det går.

Ligger mellan 21-24 på träning och nu sist hade jag en 24 på landslagstestet i kristianstad så det finns där, gäller bara att minska på felen. Stora skillnaden i år är väl att man känner att felen är så mycket mindre så det är inte mycket som fattas till att man skjuter riktigt bra men rom byggdes ju inte på en dag...


3/5-10

Säsongen rullar på och det går bättre och bättre, ligger mellan 21-25 på träning och nu har jag någon riktigt bra serie varje tävling. På sista landslagstestet blev det 4 godkända serier började med 22,22,21,24 och sen ville man lite för mycket och det låste sig i sista serien och det blev bara 17 och totalt 106... hade räckt med 108 för att ta sig till final i klass B (ledde innan sista serien) men det är ju sånt man lär sig av. Tappade första skottet på platta tre och då blev man lite lite osäker och det är ju kört då.. men trots allt en bra tävling.

I dag blir det träning igen.


14/5-10

Det rullar på och det går rätt bra, ligger oftast mellan 110-115 på träning och nu så ska vi vara med i allsvenskan med ett lag i från Mjölby. Vi är fem i laget och så får man räkna de tre bästa resultaten varje gång och det fungerar så att man möter ett lag varannan vecka.

Vi är med både i nationell och olympisk skeet, och skjuter 50skott i var gren varje gång. Jag sköt min serie i början av veckan och det gick bra. Hade 22+23=45 i olympisk och 22+25=47 i nationell så det är godkänt.


I går så var det DM i olympisk skeet i vademarsvik.Vi var 28 st som deltog och sköt 4 st serier+ final, det gick bra men var lite svårskjutet.

Jag låg två innan finalen , hade 24,19,20,23=86 och Robin ledde på 87 men jag sköt 22 i finalen och gick upp på lika som Robin så det blev särskjutning på platta fyra där jag vann. Så det blev seger och det är kul att få vinna i särskjutning. Fick totalt 108 med finalen.


23/5-10

I helgen var vi i Gnosjö och sköt landslagstest nr 3, det var bra väder och en trevlig tävling.

Det gick mycket bra under lördagen då jag hade 22,24,23=69 och låg då femma men sen på söndagen så ville man lite för mycket och hade samtidigt lite otur för i första serien fick jag två träff bortdömda för att domaren ej såg men så är det ju ibland att vissa dagar får man med sig de dåliga träffarna och ibland inte, hade 20 träff. Slutade sen med en 18 serie men det var lite som om luften gick ur på de sista duvorna när man kända att det var kört så tyvärr blev det ett par onödiga bommar. Totalt 38 på söndagen och sammanlagt 107 och slutade på en tolfte plats.

Man lär sig ju hela tiden och det är ju en del i utvecklingen att bli van att skjuta bra på stora tävlingar och vara mentalt rätt inställd.

Det var bara 6 duvor upp till final plats så det är ju inte så himla mycket extra som krävs.

Jag åkte ihop med klubb kompisen Henrik och vi bodde på vandrarhem inne i Gnosjö och det var jättebra. Henrik låg trea innan finalen och slutade på samma placering så det var himla kul, vann gjorde Christian Hansson och två kom Per Svensson.


21/6

Det var lite längre resa inför helgens tävling, vi var på Åland och sköt Ålands GP men tyvärr så var det väldigt blåsigt på båtfärden dit så jag blev sjösjuk och det sitter tyvärr i ett par dagar för min del om jag får känning av bil eller båtsjuka .

Tävlingen blev därmed ingen höjdare, slutade på 11:e plats.


4/7

Träningen rullar på och det går rätt bra men det blir inte någon riktig topp men ligger mellan 110-115 på träning och det får väl vara ok.

Allsvenskan har gått ganska hyfsat hittills för min del, hade 49/50 i olympisk för


19-7

Har varit och tävlat i Vansbro, Torsby och Malung . Det gick bara bättre och bättre.

Hade 106 i Vansbro, sen bar det av till Torsby och Gp:t som gick på två dagar. började bra med en 24 och sen 22,21,21,21=109 , det bästa jag haft på tävling.

I Malung var sista tävlingen och den började lite segt med en 19 serie, lite svårt att få upp fokus till att börja med men sen blev det 22,23,23 med mycket mersmak.

I finalen så var jag helt fokuserad och sköt en klockren 25:a ( den enda som sköts på hela tävlingen) och det var min första på tävling så det var så himla skönt. Fick ihop 112 vilket var en ny höjning av gårdagens personbästa på tävling.

Så sammanfattat var det en mycket bra helg med en fin utveckling.


En som verkligen lyckades i helgen var Henrik Jansson som snart ska åka till WM , han satte nytt svenskt rekord med otroliga 149/150 duvor.


18/9

Jaha nu har hösten oss i sitt grepp och säsongen är över så när som på Östgötacupen.

Det blev ingen höjdare på avslutningen, lyckades ej få till det riktigt på nationella SM och sen åkte jag på matförgiftning på Olympiska SM:et men det är sånt som händer.

När man summerar året så här långt så har det ändå varit ett bra år och man kliver sakta uppåt, slutade på 22:a plats på rankingen i Sverige och nästa år är målet att komma upp en 10 placeringar till.

Vi vann våra divisioner i allsvenskan så det var kul. För min del så har det varit jobb 7 dagar i veckan länge nu och det drabbar ju även kvalitén på skyttet men det blir bättre framåt jul:-).


Vi har även kommit i gång med Östgötacupen och det var väl ingen höjdare men jag fick med mig fyra av fem möjliga poäng och så det får väl vara ok.

Hösten kommer bli ganska lugn skyttemässigt då det är så mycket jobb men i Januari så kommer jag satsa för fullt igen för mitt mål är att åka till Cypern och skjuta Grand Priet där i mars.


23/10

Nu börjar det bli dags att ta tag i träningen inför nästa säsong. Har bara skjutit ett par gånger sen i augusti för det har varit så mycket jobb men nu som sagt så måste jag börja ta tag i det igen.

Tränade i dag och det kändes riktigt bra, givetvis inga toppresultat men det blev ändå 107+110 och avslutade med en "klockren" 25:a (det är ju alltid skönt).


30/10

Tränat igen men det blev bara en serie i dag. Kändes riktigt bra och de jag missade var inte långt från träff, hade 24,24,23,24,22=117 så det var skönt. Framför allt så var det väldigt mycket mersmak på den serien, kändes i hela kroppen hur harmoniskt anlägget var idag och när man bommade så var det lite okoncentrerat vid avfyringen. Det var redan träff innan jag tryckt av och då missar man ju men som sagt det var inte lång borta.

Nu blir det tyvärr uppehåll fram till Jul som det ser ut, har så mycket jobb så jag måste vila träningen lite men det gör inte så mycket för det känns väldigt bra i tekniken och sen får det bli hårdkörning i Januari.

2009

3/1


Jag har påbörjat en satsning för att se om jag kan ta mig till OS i lerduveskytte, började testa lite under hösten-07, hade sen uppehåll våren-08 och i juli -08 började jag skjuta lite igen och då så kände jag att det fanns en möjlighet att det skulle kunna gå att bli riktigt bra så då bestämde jag mig för att satsa fullt ut.

Jag har haft en mycket bra utveckling under början av -09 så ska jag ut och börja tävla, det handlar om att detta år få upp tävlingsvanan och lära sig skjuta på olika banor samt få tekniken att börja sitta lite bättre.


Vi var sex stycken från Sverige som åkte ner till Cypern på träningsläger i nov-08 under en vecka, vi sköt på WM-banan som var helt fantastisk och det var en lärorik vecka. Jag har ju precis börjat men det var kul att få komma iväg och testa lite mer ordentligt.


Detta år är det första som jag satsar fullt från start så blir det träning mån-tors och tävlingar så gått som varje helg. Ett delmål för i år är att ta sig in på rankning listan och försöka komma bland de 20-30 bästa i Sverige. Under vintern så har vi hållit igång med träning på helgerna och så är det en Östgöta serie som jag är med i, det är sju stycken tävlingar spritt över Östergötland (en varje månad). De avslutas i Valdermarsvik 2009-03-01, tävlingarna räknas ihop och med en tävling kvar så har jag en knapp ledning.


3/3-09

Nu är östgötaserien avslutad och jag slutade som totalsegrare med 3 poäng till tvåan.

När vi nu kommit in i mars så börjar tävlingssäsongen på allvar, första tävlingen är i Kalmar 7/3 o så rullar det på.

Ska åka till Italien för att bygga mitt nya gevär i mitten av mars och det ska bli en upplevelse, sen tar det ca två veckor innan det kommer till Sverige. Har köpt geväret av Håkan Dahlby som var med på OS-08 i trapp, han följer även med mig ner till Italien för att bygga geväret.


Målet är att om sju år vara på väg till OS.


Har två SM guld, ett silver och ett brons i lag i luftgevär och ett SM guld individuellt i k-pist sen tidigare .


2/4-09

Nu har jag varit i Italien och byggt mitt nya gevär, det var en fantastisk resa som jag verkligen kan rekommendera alla som vill satsa och köpa ett fint vapen. Känslan när man är på fabriken och får välja ut träbiten till kolven och prova ut hur bössan ska se ut är häftig.

Jag reste ner tillsammans med Håkan Dahlby http://www.hakandahlby.com/ och det var väldigt trevligt.

Vi bodde på detta fina hotell som ligger nära Perazzi fabriken.


Vi besökte dessutom några olika fabriker och det var intressant och hälsade även på hos en vän till Håkan som har en stor vinodling ( är även rankad som nr 3 i Italien i trapp) och köpte lite vin.

Vi var på bland annat Castellani fabriken där jag hämtade min nya väst och köpte lite mer kläder, västen hade blivit fel beställd så nu har jag en landslagsväst...


Det var härligt att få gå ut på fabrikens skeet bana och testa mitt nya gevär och det kändes väldigt bra och var otroligt väl balanserat, ska bli spännande att få komma igång och träna hemma ( geväret kommer v.18 )


Vi avslutade med att åka till en väldigt stor skjutbana och Håkan lyckades låna två gevär av några Italienare så vi kunde skjuta en serie. Håkan sköt 23 av 25 och sen var det min tur, jag har bara testat vanlig trapp några gånger och olympisk trapp går ju mycket snabbare än den nordiska ( även snabbare är skeet ) men jag sköt kanon bra och hade 20 av 25 med 19 riktigt fina träff och en som jag tog i andra skottet.


Det har varit lite stillestånd i väntan på nya geväret men nu drar det i gång på allvar så fort den kommer, har skjutit några tävlingar men det har varit sådär med resultaten, kommit 6:a bägge gångerna. Man går ju som på halvfart när man vet att nya geväret kommer snart och sen vill man ju inte träna för mycket nu för det är till stor del bortkastat då jag får börja om med nya bössan som har en helt annan balans och form. Det är en Perazzi MX2000med portade pipor, ställbar kolv, choker och genomgraverad toplevel och den är med silverfärgad låda.


15/5-09

Det står still med skyttet just nu för det har blivit problem med leveransen av vapnet, lokala polisen har helt plötsligt satt sig på tvären så tydligen levereras inga vapen alls för tillfället. Problemet är ju att det blir som ett vakuum nu när man hela tiden tror att bössan är på gång för man vill ju inte träna för mycket med den gamla (som jag dessutom sålt) och jag har missat rätt många tävlingar nu men det är ju bara att ge järnet när bössan väl kommer.


17/5-09

Lånat min gamla bössa igen för nu kan jag inte vänta mer , tävlade i Mjölby i går.

Det var föreningens ordf. vpr skeet. Jag vann med en marginal på 3 duvor, det var inget topp resultat på något sätt men det var rätt kraftig blåst och sen har jag bara skjutit ett par gånger sista två månaderna eftersom jag hela tiden fått besked att bössan ska vara på gång så jag får vara nöjd ändå( men nu har chefen i Italien lovat att den skickas den 18/5 så nu kan det faktiskt vara nära).


26/5-09

Äntligen ringer Håkan och säger att bössan kommit till Sverige i dag så jag åker upp till Stockholm nu på kvällen för att hämta bössan.


27/5-09

Nu är det dags att se hur bössan känns på skjutbanan. Det kändes väldigt bra men visst kommer det ta sin tid att lära sig med den nya för balansen är helt annan. Otroligt skön att skjuta med och portningen kan jag rekommendera alla som funderar på det för uppslaget försvann nästan helt. Ska inviga bössan ordentligt på fredag och ställa in den ordentligt.

Här är några kort på bössan samt första träningen.


29/5-09

Första riktiga träningen med nya bössan och efter lite justeringar så började det gå riktigt bra och slutade med 116 av 125 med en 25 serie , kunde inte drömma om en bättre start.


27/6-09

Min tränare Tommy Hallberg och jag har testat lite olika inställningar och tekniker för att se vad som passar bäst till nya bössan och resultaten har varit därefter men nu börjar allt sätta sig sakta men säkert och det kommer nog ta detta år innan man är riktigt van vid det nya geväret men det har jag räknat med.

I dag var det tävling i Mjölby, skeet SM kval+ VPR sommar cupen och jag slutade som trea.


5/7-09

Nu börjar det lossna lite , har gått bra på träning men sakta så kommer resultaten på tävling också. Jag sköt LLT 4 & Sweden GP i helgen och det blev 21,19,22 första dagen med en temp på 31 i skuggan...avslutade sen med 22,22 på söndagen 106 totalt och det kändes som det finns mycket mer i kroppen.


13/7-09

Varit på tredagars i Vansbro, Torsby och Malung i helgen.

Började bra i Vansbro med 18,23,22,22 , hade en dålig start pga ingen sömn den natten( min klubbkompis snarkar utan dess like:-) ) men det blev final i alla fall och då 19 men det är ju bra erfarenhet ( och sedan byte till enkelrum...).

Lördagen gick inte alls ,var för trött.

Söndagen i Malung gick bättre och efter en lite trög start så blev det bättre 19,23,21,22 och det blev final men bara 19 denna gång också men det var överlag dåliga resultat i finalen. Det känns som det är på gång att lossna lite nu men det är ju inte länge sen jag fick bössan och sen har jag testat en hel del ändringar i min teknik för att hitta det optimala så resultaten är bra .


20/7-09

Satte nytt pers på träningen i dag, kul att känna att det finns kapacitet i kroppen även om det är svårt att få ut den när tekniken inte sitter hela tiden ännu. Sköt lite olympiska serier och låg på 22 or och det är än så länge godkänt men sen sköt jag nationell och hade 25,25,23,22,24=119 av 125 , härligt.


9/8-09

Nu är både nationella och Olympiska SM avklarat men det blev inga bra resultat detta år tyvärr.

Det var inte heller väntat även om resultaten börjar finnas i kroppen så är man inte säker på tekniken ännu och inte helt van vid nya bössan.

På nationella SM så var 5 av 8 serier över 21 så de var väl ändå ok men man vill lite för mycket och kan inte få ut det ännu och då låser man sig lite i stället.

Hade 188 av 200 på träning någon vecka innan SM så visst kan man när allt stämmer men de kommer ( hade man lyckats prestera det så hade det varit en delad tredje plats) så det känns ju hoppfullt för framtiden.


25/8-09

Har ändrat lite på överslaget och det känns väldigt bra , de två sista träningarna har gått bra, 23,22,22,22,24=113 och i går 23,23,23,25,23=117 .


31/8-09

Det börjar känns riktigt bra nu, var genomgående bra träffar på dagens träning.

22,24,23,24,24=117


6/9-09

Fortsätter att stämma. hade 22,24,24,21,23,24,24,24.


12/9-09

Vi sköt nationellt DM i mjölby i dag, gick inget vidare men slutade som två i alla fall.


10/10-09

Har ändrat lite på piphöjden i utgångsläget och det känns bra , ligger lite högre nu . Hade lite höga träffar förut men jag fick en för kraftig båge upp på pipan i svingen så jag kom högt i duvbanan. 25,22,24,24 i dag.


24/10-09

Passat på att träna lite i dag, sista gången för säsongen på banan i Vadstena.Stänger nu till i april så nu får det bli Mjölby och Åby i första hand när det ska tränas.

I dag kändes det stabilt och trots lite okoncentration och en del onödiga bommar så blev det 25,22,23,25,23,24,23,23 och det känns som det finns mycket mer i kroppen .

bottom of page